Etusivu > Mitä teemme > Hyväntekeväisyys

Lasten, nuorten ja ikäihmisten asialla

Humanitääriset avustukset erilaisten projektien muodossa ovat osa toimintaamme. Looseilla on myös omia avustushankkeita, jotka yleensä Odd Fellow -perinteen mukaisesti hoidetaan kaikessa hiljaisuudessa.

Lastenrahastosäätiö

Hädänalaisille ja sairaille lapsille.

Vuonna 2000 perustetun säätiön tarkoituksena on edistää hädänalaisten lasten hyvinvointia ja tukea sairaiden lasten hoitoa kehittävää toimintaa.
Säätiö toteuttaa tarkoitustaan antamalla rahallista ja muuta aineellista tukea ahdingossa eläville lapsille sekä antamalla rahallista tukea lasten fyysisten ja psyykkisten sairauksien hoitoa ja ennaltaehkäisyä edistävään tutkimustyöhön.

HUOM! Sivuja uudistetaan. Uudet sivut tulossa 2024.

Odd Fellow Samaria ry

Lue lisää Odd Fellow Samaria ry:n sivuilta

Odd Fellow Samaria ry, Suomen Odd Fellow -Veljeskunnassa toimiva rekisteröity yhdistys perustettiin 1984. Odd Fellow Samaria ry auttaa hädässä olevia sisaria ja veljiä sekä suomalaisia hädänalaisia tukevia avustusjärjestöjä rahalahjoituksin.

Ulkoiset avustukset kanavoidaan yhdistyksen vuosikokouksen hyväksymällä tavalla. Avustusten kohteena olevat järjestöt raportoivat varojen käytöstä Odd Fellow Samaria ry:lle.
Yhdistyksen jäseninä on Odd Fellow Suomen Suurloosi IOOF ry:n ja Suomen Rebekkaneuvosto I.O.O.F. ry:n rekisteröityjä jäsenyhdistyksiä, looseja ja leirejä. Jokainen sisar tai veli voi liittyä kannatusjäseneksi.

Toimintansa tueksi yhdistys perii yhteisöjäsen- ja henkilökannatusmaksuja sekä ottaa vastaan testamentteja ja lahjoituksia. Varoja kartutetaan OF Samaria -adressien, huomionosoituspalvelun, Odd Fellow -hautakivitunnusten (kolme lenkkiä), taidegrafiikan sekä yhdistystoimintaan liittyvien oheistuotteiden myynnillä Odd Fellow Veljeskunnan jäsenille.

Rahaston asioista tiedottaa ja niitä hoitaa loosin/leirin tähän tehtävään valittu asiamies.

Rahaston ajankohtaiset tiedot: https://oddfellowsamaria.org/